Webdevelopment

Voor het maken van webapplicaties wordt gebruik gemaakt van Microsoft's Visual Studio 2005 en Visual Studio 2008 / 2012.

Microsoft Visual Studio is een programmeerontwikkelomgeving van Microsoft waarin zowel webapplicaties als windows applicaties zijn te maken. Ook mobiele of XML (eXtended Markup Language) webservices zijn hier mee te maken.

Programmeertalen die gebruikt worden binnen Microsoft Visual Studio zijn C# , C++ , J# en Visual Basic. Het geheel draait op het zogenaamde .NET framework dat de programmeur in staat stelt eenvoudiger windows- of webapplicaties te bouwen. Microsoft Visual Studio draait standaard op het .NET framework versie 3.5.

Met behulp van Microsoft Visual Studio is het ook eenvoudig gegevens te benaderen die in een gegevensbank of te wel database vastliggen. Uiteraard is het zeer eenvoudig Microsofts eigen database Microsoft SQL Server (nu versie 2014) te benaderen, maar ook andere databases zoals de Oracle database (versies 10g ,11g , 12c) zijn via .NET applicaties te benaderen.

Naast eigen componenten van Microsoft .NET wordt door ViteData gebruik gemaakt van Telerik RAD (Rapid Application Development) controls.

© 2012 - 2020 ViteData Pelikaanstraat 6 4709 BD Nispen info@vitedata.nl 06-20121429